O zi mai târziu, pe 24 august, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei de către Ambasada ţării vecine, Plahotniuc a venit cu elicopterul, care a aterizat în apropierea reşedinţei Ambasadei, lângă lacul din Valea Morilor, spun martori oculari. Mai mult, recepţia ar fi început cu întârziere, doar după ce a sosit oligarhul.

Flightradar confirmă aceste informaţii. Potrivit datelor de pe site, Plahotniuc a venit la recepţie direct de la Leova, iar după ce a efectuat aterizarea în preajma Ambasadei Ucrainei, elicopterul a zburat la parcarea de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.


Zborul Leova-Chişinău


Aterizarea în apropiere de Ambasada Ucrainei

Potrivit omg.md, preşedintele PD a mers la Leova însoţit de premierul Pavel Filip, cu scopul de a-l convinge pe preşedintele raionului Leova, ales pe listele PLDM, să adere la Partidul Democrat.

După discuţiile purtate şi întâlnirea cu activul PD din raion, Pavel Filip s-a deplasat cu cortegiul la Chişinău, iar Plahotniuc a părăsit Leova cu elicopterul.

Vineri, 25 august, acelaşi elicopter a zburat spre localitatea Ivancea, raionul Orhei, unde a avut loc o acţiune a organizaţiei de tineret a PD. Poze care confirmă desfăşurarea evenimentului la baza de odihnă a Î.S. „Registru” au fost publicate de preşedintele organizaţiei de tineret a PD, Alexandru Cauia.


Zborul la Ivancea, Orhei

De menţionat că elicopterul de model AgustaWestland AW139, înregistrat în Turcia, şi-a schimbat dislocarea din Bodrum, Turcia, în oraşul Chişinău pe data de 23 august.