Dodon a decorat trei persoane ieri, de Ziua Independenţei, pentru „consolidarea prieteniei” cu Rusia

Dodon a decorat trei persoane ieri, de Ziua Independenţei, pentru „consolidarea prieteniei” cu Rusia
Sursa: jurnal.md Foto: presedinte.md 28.08.2017 07:24
De ziua independenţei RM, preşedintele Igor Dodon a decorat câteva persoane pentru că au contribuit la strângerea relaţiilor de prietenie cu Rusia. Este vorba despre istoricul rus de origine moldoveană Vladislav Grosul, autorul unor lucrări despre relaţiile moldo-ruse; Mihai Krotov, care coordonează în Duma de Stat a Federaţiei Ruse relaţiile în cadrul CSI, precum şi pe publicistul german specializat în chestiuni ruseşti Alexander Rahr, criticat de mulţi în Germania pentru poziţiile sale pro-Kremlin, inclusiv în ceea ce priveşte anexarea Crimeii.

Pe site-ul Preşedinţiei scrie că Igor Dodon a conferit distincţiile în semn de „profundă recunoştinţă pentru contribuţia substanţială la consolidarea şi extinderea unor relaţii interstatale de prietenie şi colaborare”.

„Ordinul Republicii”: domnului GROSUL Vladislav - doctor în ştiinţe istorice, Federaţia Rusă. Originar din Republica Moldova, autor al mai multor lucrări ştiinţifice. În august 2016, la Chişinău, şi-a prezentat cartea „Молдавские выходцы в России нового времени”, având la bază o substanţială analiză documentară a istoricului relaţiilor moldo-ruse. De asemenea, realizează istoriografia unor localităţi din ţara noastră, printre care „Карагаш - минувший и нынешний”  etc.   

„Ordinul de Onoare”: KROTOV Mihail - conducător al Aparatului Comitetului Dumei de Stat din Federaţia Rusă în problemele CSI, integrării euroasiatice şi relaţiilor cu conaţionalii. Doctor în ştiinţe economice, profesor, specialist în domeniul dreptului. Promotor al ideii de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică. 

„Ordinul de Onoare”: RAR Aleksandr - jurnalist, politolog, publicist, Republica Federală Germania. Cunoscător al specificului relaţiilor dintre Est şi Vest, inclusiv al situaţiei din Republica Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI