Astfel, Andrei Năstase i-a dăruit un mijloc de locomoţie şi un pachet alimentar. 

„Veteranul de război Gheorghe Botnari, originar din satul Cârnăţeni, raionul Căuşeni, este cunoscut drept o fire rebelă. Vocea-i tunătoare se făcea auzită cam la toate protestele de după 1989 încoace. Lumea îl recunoştea după mustăţile haiduceşti şi tricolorul purtat cu semeţie. În 1992, alături de alţi consăteni, a lăsat casa în seama soţiei şi a mers la război. A avut noroc şi a revenit la vatră, dar nu uită nici pentru o clipă că pe câmpul de luptă a rămas şi consăteanul său, Grigore Vârtosu. Om puternic şi activ în tinereţe, Gheorghe Botnari a ajuns astăzi ostatecul unei boli nemiloase. Este chinuit de mai mulţi ani şi, deşi nu-l mai ţin picioarele, l-am văzut la toate protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr. A rămas acelaşi luptător aprig cu nedreptăţile, cu hoţii şi cu tot soiul de parveniţi la cârma ţării. De aceea am îmbrăţişat cu entuziasm ideea lui Andrei Năstase de a-l ajuta pe camaradul nostru prin donarea unui mijloc de locomoţie”, a declarat secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan.

„Şi, foarte curând, acest lucru a fost posibil datorită sprijinului acordat de Fundaţia germană de caritate „Pro Humanitate”. În ajunul Zilei Independenţei, un grup de participanţi la războiul de la Nistru am venit, alături de Andrei Năstase, acasă la eroul din Cârnăţeni. În atmosfera încărcată de emoţii, eroului de la Nistru i-a fost transmis un valoros pachet alimentar precum şi multaşteptatul mijloc de locomoţie venit tocmai din Germania”, a mai spus Chiril Moţpan. 

Totodată, secretarul general al Platformei DA a menţionat că un alt important pachet alimentar i-a fost oferit şi lui Basile Savca, un bărbat din aceeaşi localitate.

„Am lăsat la Cârnăţeni două suflete pline de speranţă şi încredere. Pentru că ce i-ar trebui omului să se simtă împlinit? Un pic de compasiune, o rază de lumină”, a adăugat Chiril Mopţan.