„Văd atacurile la adresa Congresului Aleşilor Locali şi înţeleg foarte bine traiectoria Republicii Moldova spre o dictatură. Eu şapte ani am condus o organizaţie nonguvernamentală şi a fost absolut independentă, care unea fermieri din diferite partide şi agricultori apolitici. Nouă nu ne-a fost frică. Ne-am ocupat de politica agrară, dar nu de politică. Când aveam pentru ce, lăudam autorităţile. Dar asta se întâmpla foarte rar. De cele mai multe ori îi criticam. Nu ne-a fost uşor. Guvernele Filat, Leancă şi Streleţ au cerut de la noi loialitate. Noi nu am cedat. Se supărau pe noi, dar astfel de atacuri murdare nu existau”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA a afirmată că Congresul Aleşilor Locali s-a poziţionat ca o instituţie independentă, care îşi spune poziţia corect şi apolitic: „În condiţiile autoritarismului situaţia degradează. Mijlocul deja  nu există. Cine nu este cu noi este împotriva noastră. Congresul a fost întotdeauna o instituţie independentă, dar care colabora cu statul, însă niciodată nu tăcea dacă nu era de acord cu ceva. Întotdeauna îşi spunea poziţia într-un mod corect şi apolitic. Însă astfel de organizaţii sunt incomode în condiţiile în care cine vrea ca toţi să meargă în rând în faţa GBC-ului şi să fie angajaţi personal de el. El este unicul care trebuie să decidă problemele primarilor, dar nu o organizaţie nonguvernamentală, mai ales în pragul alegerilor”.

„Iată de ce după o încercare nereuşită de a schimba directorul Congresului Aleşilor Locali, groaznicul a pus în funcţiune pe păpuşa sa – Shor. Cel care mai mulţi ani se târa în faţa lui Filat şi întreba: Ce doriţi domnule Filat?, distrugând împreună sistemul bancar în favoarea lui Plahotniuc. El simte o frică diabolică faţă de naşul moldovean şi scrie orice. Dacă va trebui, el va declara că Congresul Aleşilor Locali este vinovat de furtul miliardului, concesionarea Aeroportului şi de începerea conflictului transnistrean. Nivelul de frică din Moldova se măsoară în shori, dar aparatul de măsurat este controlat de Plahotniuc. Dacă nu vrem să ne înecăm în această stare, trebuie să-i susţinem pe cei care sunt atacaţi şi intimidaţi”, a adăugat Alexandru Slusari.