Alexandru Slusari: „Prin firmele de lobby plătite cu 1 milion $ anual din buzunarele noastre, Plahotniuc încearcă să orbească europenii; Cu aceşti bani, ar putea fi achitate peste 22.000 de pensii”

Alexandru Slusari: „Prin firmele de lobby plătite cu 1 milion $ anual din buzunarele noastre, Plahotniuc încearcă să orbească europenii; Cu aceşti bani, ar putea fi achitate peste 22.000 de pensii”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.08.2017 12:38
Oligarhul Vladimir Plahotniuc achită peste un milion de dolari anual companiilor de lobby care să-i paveze drumul spre Occident, bani care au fost luaţi din buzunarele oamenilor de rând şi cu care ar putea fi achitate zeci de mii de pensii, afirmă Alexandru Slusari.
 
„Aţi citit cum Plahotniuc încearcă să-i mintă pe europeni precum că coaliţia plahodonă a îndeplinit recomandările Comisiei de la Veneţia? Cea mai autoritară entitate europeană în domeniul democraţiei electorale ne-a scris tranşant că NU ESTE OPORTUN de schimbat sistemul electoral. Dar filiala GBC din Parlament anunţă pe toate instituţiile europene despre executarea unor detalii tehnice din avizul Comisiei de la Veneţia. Adică, Comisia alături de toţi oficialii europeni ne avertizează categoric să nu atingem căsuţa fragilă a democraţiei în Moldova. Însă regimul surdo-orb Plahotniuc-Dodon răspunde că noi oricum vom demola acest edificiu, dar vă promitem că facem acest lucru fără mult praf. Şi acum mafiotul principal, cu asistenţa celor 2 firme de lobby - Podesta şi Burson-Marsteller,  încearcă disperat să-i orbească pe toţi europenii - factori de influenţă şi factori de decizie”, afirmă vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.
 
Ambele companii sunt plătite tot din buzunarele noastre, mai spune Alexandru Slusari.
 
„Podesta este achitată anual cu 600 de mii de dolari. Remunerarea pentru a doua firmă noi nu o cunoaştem, dar putem presupune că suma onorariului nu este mai mică decât la Podesta. Aşadar, minimum 1,2 milioane de dolari anual achită vicepreşedintele Internaţionalei Socialiste pentru pavajul drumului spre Occident. Nu-i pasă liderului aşa-zisului partid de stânga că cu aceşti bani ar fi fost posibil de achitat 22.476 de pensii minimale în ţara capturată de el. În cazanul nesimţirii oligarhului mai putem arunca şi aproape 30 de milioane de lei, cheltuite de partidul lui de buzunar pentru promovarea votului uninominal. Încă 31.217 pensii minimale neachitate”, scrie Slusari.
 
„Aşa creşte mafiotul Moldova! Idealul lui - o Moldovă coruptă, săracă şi docilă. Fără Oameni informaţi şi deşteptaţi. Unire, cetăţeni! Această creştere ne duce la abator”, a conchis vicepreşedintele Platformei DA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI