Afirmaţia îi aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, drept reacţie la declaraţiile şefului Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, care a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că membri ai formaţiunii „Partidul Nostru” pregăteau provocări la protestul din 30 iulie. „Miile de poliţişti care abia de-şi duc nevoile de la o lună la alta în aşteptarea unei chemari la muncă în străinătate vă urăsc, vă detestă pentru ceea ce aţi făcut din această instituţie. Dar vă mai rabdă. Până-n septembrie”, scrie Andrei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

„Nu de texte ticluite la Goebels Business Center, citite de circarii de la MAI şi mediatizate de holdingul ucigaş are nevoie societatea. Nu de Zarniţa structurilor de stat şi paramilitare private ale coordonatorului au nevoie oamenii. Avem nevoie de o anchetă corectă, dreaptă, ce ar elucida pe deplin atât cazul de faţă, cât şi cel cu pliantele denigratoare la adresa mea din campania prezidenţială. Avem nevoie de o anchetă, ce ar aduce pe banca acuzaţilor comanditarul-beneficiar, executorii şi complicii unor ilegalităţi îndreptate, întâi de toate, împotriva unei societăţi sărăcite, obligată de guvernarea PD să-şi crească copiii care au mai rămas acasă în „pelincuţe”, în timp ce scutece moderne achiziţionate din banii furaţi de la oameni sunt irosite în campanii de umilire a femeilor noastre şi de denigrare a opoziţiei, desfăşurate de pretinşi democraţi sub privirile umile ale unor pretinşi poliţişti şi procurori”, a mai punctat preşedintele Platformei DA.

Precizăm că şeful IGP, Alexandru Pînzari, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe, că în posesia poliţiei există mai multe materiale şi discuţii telefonice dintre Urechean Serghei, Dandara Serghei şi un oarecare Liviu, toţi trei fiind membri ai Partidului Nostru.

„În noaptea spre 29 iulie cei trei au vorbit despre organizarea unor acţiuni cu tentă de provocare, ce urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului. Deocamdată, au loc investigaţii în baza probelor acumulate, pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba şi ce puneau la cale membrii Partidului Nostru”, citat din comunicatul IGP.

Membrii PN au ieşit la scurt timp într-o conferinţă de presă unde au respins afirmaţiile lui Pînzari privind presupusele provocări ale activiştilor PN şi au decarat că îl vor acţiona în judecată pe şeful IGP „pentru defăimare şi răspândire intenţionată a informaţiilor false în spaţiul public”.

La conferinţă a fost prezent şi Serghei Urechean, unul dintre cei înregistraţi telefonic, care a declarat că discuţia vizată de poliţie se referea o acţiune a „Partidului Nostru”, de răspândire a ziarelor de partid în zona Pieţii Centrale, după care cei adunaţi urmau să meargă la Penitenciarul 13, unde în seara respectivă trebuiau să fie eliberaţi mai mulţi activişti ai PN.

La rândul său, vicepreşedintele formaţiunii, Ilian Caşu, a cerut Procuraturii să verifice legalitatea interceptărilor. „Pînzari a recunoscut că membrii unui partid de opoziţie sunt interceptaţi, ceea ce este foarte grav. Dacă există un dosar penal pe numele nostru, atunci poliţia nu avea dreptul să răspândească aceste probe. Dacă nu există un dosar penal şi nu are acceptul instanţei de judecată – la fel, este grav”, a declarat vicepreşedintele PN.