„Să nu-i lăsăm pe Plahotniuc şi Dodon să ne batjocorească ţara, oamenii, viitorul. Ianukovici de pe Bâc trebuie oprit acum”, a spus liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, în timpul unei intervenţii live pe pagina sa de facebook.

Andrei Năstase mai susţine că oficialii europeni şi-au spus verdictul, iar acum e timpul ca cetăţenii să acţioneze.

„Am urmărit cu sufletul la gură votul care s-a dat în privinţa asintenţei financiare, am fost aici în această sală şi am simţit la propriu pulsul discuţiilor, atitudinea parlamentarilor. Pot spune cu toată certitudinea că oamenii aceştia sunt sinceri şi vor să ajute din toată inima cetăţenii noştri, poporul nostru. Aţi ascultat discursurile lor, aţi înţeles că aleşii europeni sunt tot atât de necruţători cu regimul de la Chişinău ca şi noi, cei care ne dorim o schimbare majoră a Moldovei. Dar cel mai important lucru pe care l-am înţeles aici la Strasbourg, e că după verdictul dat de parlamentul European, de liderii europeni, totul este în mâinile noastre”, a declarat liderul Platformei DA.

„Iată de ce suntem obligaţi să apărăm democraţia şi statul de drept, iată de ce suntem obligaţi să ne opunem cu toată fermitatea tentative regimului de a neglija cerinţele clare ale Comisiei de la Veneţia, ale forurilor europene”, a spus Andrei Năstase.

Iar cea mai eficientă armă a cetăţenilor sunt protestele, spune Năstase.

„Ştiu că e vară, ştiu că e vacanţă, dar mai ştiu că tocmai în această perioadă Plahotniuc comite cele mai grave crime posibile, ştiu că va încerca să se folosească de absenţa oamenilor pentru a-şi duce intenţia criminală la sfârşit. Mă adresez de aici către toţi oamenii de bună credinţă, către toţi cetăţenii ţării să se pătrundă de responsabilitatea care cade pe umerii noştri, ai tuturora. E cazul şi timpul să facem şi unele sacrificii pentru ţară, să renunţăm la vacanţe şi concedii în străinătate, să fim cu toţii acasă şi să ne pregătim de protest”, a declarat Andrei Năstase.