Declaraţia îi aparţine preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută în faţa miilor de protestatari adunaţi astăzi în centrul capitalei pentru a manifesta faţă de schimbarea abuzivă a sistemului electoral.

„Ceea de ce se tem aceşti indivizi sunt proiectele lansate de Platforma DA. Am venit cu deschiderea listelor, astfel ca să puteţi influenţa inclusiv lista PD. Pe Plahotniuc să-l plasaţi tocmai pe locul 101. Nu au vrut asta. Noi venim cu ideea unei lustraţii extinse, nu doar cea legată de regimul comunist, dar şi cel neocomunist şi cel din zilele noastre. Astfel, cei care s-au făcut vinovaţi de furtul miliardului, de spălătoria mafiei ruseşti prin justiţia moldovenească să nu aibă voie să ocupe nici măcar funcţia de portar la o instituţie publică. Toţi aceşti indivizi nu mai au ce căuta pe coridoarele puterii, pe coridoarele administraţiei publice centrale sau locale. Aceşti indivizi trebuie să stea pe banca acuzaţilor, la puşcărie, iar averile lor să fie confiscate”, a declarat Andrei Năstase.

„Un alt obiectiv al nostru este confiscarea extinsă a tuturor averilor dobândite ilegal de aceşti criminali. Iată de ce se tem de venirea la putere a unor partide politice care sunt emanaţie a poporului, a mişcării protestatare, a mişcării care în 6 septembrie 2016 s-a soldat cu o Mare Adunare Naţională la care au participat peste 100 de mii de oameni. Raportat la numărul populaţiei, niciodată aşa ceva nu s-a întâmplat”, a adăugat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a încurajat oamenii să ias din nou în număr mare la următorul protest care va fi organizat pe 17 septembrie, în PMAN.

„Avem obligaţia morală faţă de oamenii acestui stat să nu cedăm şi să mergem înainte, pentru că mai devreme sau mai târziu, această creatură Plahotniuc-Dodon va cădea. Nimic nu este veşnic şi tot răul are un sfârşit. Avem nevoie de o adevărată schimbare în RM, din toate domeniile social, politic, economic. Clasa politică trebuie de aruncat la coşul de gunoi în locul ei să vină nişte oameni integri, profesionişti, capabili să facă legi, politici de stat. Să avem mai mult locuri de muncă acasă. Să se mărească numărul locurilor de muncă, nu să se mărească numărul celor care pleacă peste hotare. Prin sistemul mixt ei conservează această stare de fapt: corupţie endemică, de sărăcie lucie”, a mai spus Andrei Năstase.