La concret, PDA a propus: unu – introducerea votului preferenţial, când fiecare alegător votează atât partidul său favorit, cât şi candidatul preferat din listă; doi – creşterea nivelului de reprezentare a femeilor în procesul electoral prin majorarea cotei obligatorii pentru femei; trei – creşterea nivelului de reprezentare a Diasporei, a tinerilor şi a persoanelor care reprezintă comunităţile la nivel regional; patru – depolitizarea Comisiei Electorale Centrale; cinci – depolitizarea Consiliului Coordonator al Audiovizualului; şase – sancţionarea propagandei, inclusiv în perioada campaniei electorale şi interzicerea publicităţii comerciale electorale la toţi radiodifuzorii, precum şi a bannerelor electorale; şapte – acordarea timpului egal şi gratuit de antenă pentru publicitatea electorală  la Televiziunea Naţională şi Radioul Naţional; opt – deschiderea unui număr suficient de secţii de vot în străinătate şi alocarea a nu mai puţin de 10 mii de buletine de vot pentru fiecare secţie; nouă – elaborarea mecanismului de implementare a votului prin corespondenţă cu respectarea caracterului egal, secret şi liber exprimat; zece – înăsprirea semnificativă a sancţiunilor pentru fraudele electorale, cum ar fi: turismul electoral şi votul multiplu, falsificarea listelor electorale şi a rezultatelor votării, coruperea alegătorilor, etc.

Lansarea acestor propuneri şi prezentarea lor (de către Andrei Năstase) în cadrul unei conferinţe de presă a dovedit că opoziţia poate nu doar să critice ceea ce propune puterea, ci şi are viziuni de alternativă consistente, calitative şi interesante. Dacă va continua să propună în continuare soluţii de alternativă pentru oricare din problemele importante ale societăţii, cu siguranţă partidul condus de Andrei Năstase va creşte cu mult în preferinţele alegătorilor.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mîndreşti, raionul Teleneşti. Din anul 1982 pînă în anul 1992 a învăţat la şcoala din Mîndreşti, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 pînă în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România. Din 1997 pînă în 2000, activează ca procuror, din 2000 pînă în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licenţă de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori ş.a. a participat la înfiinţarea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. Este unul din liderii mişcării protestatare din Moldova din septembrie 2015 şi Preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale (CMAN). La 1 noiembrie 2015 este ales Preşedinte al Biroului Executiv al Grupului de iniţiativă constituit în vederea organizării referendumului republican de modificare a Constituţiei sub aspectul alegerii şi demiterii directe a Preşedintelui de către popor, limitării imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi de la 101 la 71. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forţa Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formaţiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Preşedinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit şi are trei copii.