Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de către reprezentanţii Ministerului român de Externe. Într-un răspuns oficial se precizează că „autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional”.

Dmitrii Rogozin urma să ajungă la Chişinău din Aeroportul Domodedovo cu avionul companiei S7, cursa numărul GLP157. Potrivit, flightradar24.com, avionul respectiv a survolat spaţiul aerian al Poloniei, Slovaciei şi Ungariei, fără a ajunge în cel al României. Fâcând câteva cercuri deasupra Ungariei, aeronava s-a întors la Moscova. 

 

Pe site-ul oficial al Aeroportului Internaţional Chişinău scrie că zborul Moscova-Chişinău a fost redirecţionat. Înainte de a decola de pe Domodedovo, Rogozin a publicat un mesaj pe Facebook, în care a menţionat că autorităţile moldovene încearcă să interzică aterizarea avionului în care se află oficialul, scrie Adevărul.

Rogozin trebuia să vină la Chişinău pentru a participa la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. De asemenea, Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei aveau planificat un briefing de presă pentru vineri, 27 iulie, la ora 17.00.