„În contextul protestului din această duminică aş dori să fac un apel către tineri. Şi eu am participat la protestele din aprilie 2009. Unul din obiectivele noaste principale a fost de a trăi într-o ţară prosperă, dar  nu s-a realizat după acele proteste. Însă acest lucru nu e este un motiv de a fi pasivi, de a fi indiferenţi şi de a nu ne implica civic pentru a lupta pentru democratizarea ţării. Trebuie să înţelegem un lucru că orice ţară se democratizează prin implicarea cetăţenilor”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„Îndemn toţi tinerii să vină pe 30 iulie, la ora 11:30, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi de acolo să mergem în marş spre parlament pentru a cere şi a spune că vrem să trăim într-o ţară democrată, într-o ţară unde sistemul electoral să fie unul corect pentru toate partidele şi că nu acceptăm ca cineva să ne fure viitorul”, a adăugat Liviu Vovc.

Precizăm că protestul din 30 aprilie este o continuare a manifestaţiilor împotriva votului din Parlamentul RM pentru schimbarea sistemului electoral, iniţiativă criticată de partenerii de dezvoltare şi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.