„Eu am o propunere mult mai rezonabilă pentru Igor Nicolaevici, decât să meargă mâine la Tiraspol să decoreze separatiştii şi să se pupe cu un oficial rus, care cu 25 ani în urmă a împuşcat în cetăţenii noştri, inclusiv în cei din satul natal al preşedintelui. Şi nu trebuie socialiştii să strige cu bulbuci la gură că vor ieşi după verdictul de azi al Curţii Constituţionale la manifestaţii. Noi cunoaştem că ei ies la proteste şi pleacă acasă la comanda GBC, aruncând sub gard steagurile Republicii Moldova”, scrie Alexandru Slusari.

Declaraţia vine după ce Curtea Constituţională a anulat astăzi decretul semnat de Dodon privind iniţierea unui referendum consultativ care nu ar fi avut niciun impact legislativ. Întrebările care urmau să fie adresate populaţiei se refereau la patru subiecte: anularea legii miliardului, reducerea numărului deputaţilor, oferirea drepturilor suplimentare preşedintelui şi studierea Istoriei Moldovei în şcoli. Magistraţii CC au declarat că întrebările depăşesc competenţele constituţionale ale preşedintelui, dar şi că în cadrul unui referendum nu pot fi puse întrebări de natură diferită.

„În aceste circumstanţe, şeful statului ar trebui să vină imediat cu iniţiativa referendumului la cel mai important subiect pentru cetăţenii ţării. Oamenii nu sunt preocupaţi de împuternicirile preşedintelui. Mai ales în situaţia în care poporul vede cât rău face şeful statului cu prerogativele limitate. Problema denumirii istoriei dezbină profund societatea. Dintre cele patru întrebări propuse, există doar o singură întrebare de interes naţional care îi uneşte pe 99% din cetăţenii ţării noastre - abrogarea legii care ne impune pe toţi să achităm dublu miliardele furate de o gaşcă de ticăloşi. Iar principala unealtă a jafului a fost un individ, Ilan Shor, care a finanţat campania electorală lui Igor Nicolaevici şi cu care viitorul preşedintele a mâncat în avion icră (neagră sau roşie)”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

În context, Alexandru Slusari a ţinut să precizeze că partidul din care face parte a prezentat anterior şefului statului un proiect privind iniţierea unui referendum legislativ de anulare a legii miliardului pus pe umerii cetăţenilor.

„Acum câteva luni, Platforma DA a venit la Preşedinţie şi i-a transmis un proiect de decret „adiutantul” şefului statului, Ion Ceban. Dacă el cumva l-a pierdut, noi putem veni repetat. Chiar duminică aceasta. Dacă nu aveţi de făcut o nuntă la Condriţa sau la Holercani, ieşiţi pe 30 iulie la lucru, Igor Nicolaevici”, a conchis vicepreşedintele Platformei DA.