Corduneanu îi va lua locul Irinei Mizdrenco, deputata de 51 de ani care a decedat săptămâna trecută, fiind răpusă de o boală incurabilă.

În cadrul şedinţei, unii membri ai CEC au pomenit de faptul că Petru Corduneanu a fost anterior cercetat penal, dar asta nu i-a oprit să voteze pentru iniţierea procedurii.

„Poate ar trebui să spunem care este situaţia cu acest dosar. După câte eu ştiu dosarul este finalizat”, a menţionat membrul CEC Vladimir Şarban.

„La dosar este anexată hotărârea Parlamentului din 20 iulie 2017 privind vacanţa funcţiei de deputat. Este şi declaraţia de consimţământ al lui Petru Corduneanu şi copia buletinului de identitate. Considerăm că dosarul este complet şi ne permite să iniţiem procedura de validare”, a explicat Rodica Ciubotaru, autoarea propunerii.

„Este un proiect tehnic unde nu se decide decât doar a transmite actele la Curtea Constituţională. Cu regret voi fi nevoit să votez pozitiv, chiar dacă conştiinţa îmi spune altceva”, a spus Sergiu Gurduza, un alt membru al CEC

În continuare, decizia de validare a mandatului de deputat pe numele lui Petru Corduneanu urmează să fie pronunţată de Curtea Constituţională.

Fostul şef al Direcţiei Ordine Publică din cadrul MAI, Petru Corduneanu a fost anchetat penal după evenimentele din aprilie 2009. Împreună cu adjunctul său Dumitru Rusu, au fost acuzaţi că au bătut-o pe ex-deputata Valentina Cuşnir, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. După un proces lung, ambii au fost absolviţi de pedeapsă.