„Guvernarea se ocupă acum de angajarea cetăţenilor în străinătate. Acest lucru este nedrept faţă de acest stat, faţă de cetăţenii noştri. În loc să se ocupe de reîntregirea familiilor acasă, crearea locurilor de muncă, să faci tot posibilul să apropii salariile din RM faţă de cele din România, faţă de cele din apropierea. Ei au ales să se preocupe de  angajarea cetăţenilor noştri în străinătate. Cu asta se ocupă guvernarea noastră. Au ruinat Republica Moldova, au batjocorit-o cât au putut. Cunoaştem fiecare care este nivelul exporturilor, care s-a micşorat foarte tare în ultima perioadă. Vedem ce se întâmplă cu producătorii autohtoni care sunt lăsaţi de izbelişte”, a afirmat Andrei Năstase.

„Vreau să amintesc şi despre cei cinci piloni privind reformarea economiei: detenebrizare demonopolizare, detenebrizare, deoffshorizare, debirocratizare şi descentralizare. Iată în acest cadru vine şi declaraţia Platformei DA cu propuneri privind sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii. Oamenii trebuie să înţeleagă că viaţă este şi după Plahotniuc. Trebuie să vină o forţă capabilă să facă legile drepte, să facă politici de stat drepte, să vină cu asemenea iniţiative în favoarea cetăţeanului, care nu este interesat nici de politică, nici de politicieni. Oamenii sunt sătui de politicieni. Iată de ce venim cu asemenea proiecte în favoarea omului pe care îl vrem acasă alături de copii lui şi să trăim şi noi într-un stat civilizat, cu un nivel de trai decent. Dacă am ajuns ca guvernarea să se ocupe de angajarea cetăţenilor noştri în străinătate, cred că am ajuns la culme ipocriziei, impertinenţei şi cinismului”, a mai menţionat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase îndeamnă guvernarea să implementeze măsurile propuse de Platforma Demnitate şi Adevăr privind antreprenorilor mici şi mijlocii.

„Dacă aş fi astăzi la guvernare, aş lua tot ce propune opoziţie şi aş implementa. Vorbesc aici despre Platforma DA. Nu am văzut guvernarea să critice măsurile propuse de Platforma DA. Am văzut că o categorie din aceste măsuri au fost luate pentru a fi implementate, dar şi asta a fost profanată în stilul mafiotic a lui Plahotniuc. Apelul nostru este către guvernare: să ia tot cei mai bun din propunerile noastre şi să implementeze în favoarea cetăţeanului. Dacă acest lucru nu se va produce, aceste propuneri vor fi implementate în  momentul în care vom accede la putere. De asta este nevoie ca cetăţenii să facă alegerea într-un regim criminal, antipopular, care desenează legi frumoase, dar nu le implementează, şi Platforma DA care nu a făcut nimic altceva decât să fie alături de oameni, să  se consulte cu oamenii şi să vină cu propuneri în favoarea acestor oameni”, a spus preşedintele Platformei DA.

Amintim că printre măsurile propuse de Platforma DA sunt micşorarea cu 50% a cotei impozitului pe venit în următorii cinci ani, simplificarea evidenţei contabile pentru aceste întreprinderi, alocarea surselor bugetare şi atragerea unui număr maxim de proiecte externe, menţinerea pentru următorii cinci ani a sistemului actual de activitate comercială a persoanelor fizice în baza patentei de întreprinzător.