Totodată, deputatul român spune că votul din Parlamentul de la Chişinău demonstrează că oligarhul Vladimir Plahotniuc lucrează în tandem cu preşedintele Dodon pentru a menţine la putere o mafie politică.

„Cei 74 deputaţi (falşi pro-europeni şi pro-ruşi) care au votat schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova au transmis cel mai clar mesaj cu privire la viitorul acesteia. Republica Moldova se îndreaptă către o dictatură şi nu poate fi un partener viabil al UE. Decizia arată fără echivoc că sub pretextul apropierii de UE, oligarhul Vladimir Plahotniuc lucrează în tandem cu preşedintele pro-rus Igor Dodon pentru a menţine la putere o mafie politică, pentru a perpetua corupţia endemică şi practicile de capturare a instituţiilor”, a adăugat deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

În aceste condiţii, deputatul USR afirmă că „începând cu 20 iulie, Republica Moldova s-a reintegrat în spaţiul ex-sovietic gri, unde puterea este exercitată de o elită cleptocratică şi coruptă, cetăţenii sunt doar o masă amorfă care nu pot sancţiona actele guvernării”.

Legislatorul Matei Adrian Dobrovie mai spune că susţine decizia PPE, cel mai mare şi mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care solicită Comisiei Europene să oprească orice finanţare pentru ţara noastră şi să reevalueze Acordul de Asociere UE-RM.

„Susţin decizia PPE de a solicita UE să întrerupă finanţarea acordată Republica Moldova. Cetăţenii Republica Moldova au nevoie de bani europeni, dar banii nu vor ajunge la aceştia dacă sunt gestionaţi de o elită politică care nu respectă practicile democratice şi care s-a remarcat prin furturi masive din băncile de la Chişinău. Solicit autorităţilor române să adopte o decizie similară în ceea ce priveşte asistenţa”, a declarat parlamentarul român.