„Pentru mine, la fel ca şi pentru întreaga societate, este o dramă ce se întâmplă. Ceea ce am văzut este o continuitate a ceea ce face Plahotniuc şi Dodon după alegerile prezidenţiale. Continuă să divizeze societatea. Au săpat tranşee între oamenii cu demnitate, oamenii care nu au ce pierde şi oamenii care au fost aduşi cu de-a sila, cu capetele plecate, nişte oameni care suferă. Ziua a fost definită de întrebarea pe care am adresat-o la doi poliţişti. I-am întrebat unde le sunt părinţii. Ambii mi-au spus că sunt în străinătate. Nu este o întâmplare, dar este o stare de fapt. Drama acestui popor este că cei mai activi sunt în străinătate, cei mai oropsiţi ies la protestele sincere, civilizate, democratice, să-şi apere viitorul lor şi al copiilor, şi mai există o categorie de oameni angajaţi, mercenari pe bani furaţi de la întreaga societate. Atunci când am fost pe scenă la mitingul cu oameni aduşi forţat, le-am spus un mesaj scurt. Le-am spus că Moldova are viitor. Am observat că au venit mult mai puţini. Am primit mesaje că tot mai mulţi oameni refuză să vină la mitingurile şi concertele organizate de Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase la Cabinetul din Umbră.
 
Prin astfel de acţiuni de intimidare, actuala guvernare nu face decât să intensifice ura oamenilor, a adăugat şi preşedinta PAS Maia Sandu.

„Unii dintre aceşti oameni au fost manipulaţi, alţii înţeleg foarte bine ce se întâmplă în spatele acestor declaraţii al guvernării. Am reuşit să vorbesc cu câţiva şi i-am întrebat dacă-i sprijină pe Plahotniuc şi au zis că ei nu au cum să-l sprijine şi că ei sunt cu politicienii care lucrează în interesul cetăţeanului. Eu nu cred că prin asemenea acţiuni şi atitudine, partidul de la guvernare va câştiga mai mult respect din partea oamenilor şi votul lor. Dacă îi forţezi pe oameni să facă ce nu vor, nu poţi să te aştepţi ca ei să te îndrăgească. Tocmai de aceea ei schimbă sistemul electoral, pentru ca în pofida voinţei oamenilor, ei să rămână la putere”, a spus Maia Sandu.