O alternativă legală la sistemul propus de tandemul PD-PSRM este îmbunătăţirea actualului sistem proporţional prin introducerea votului preferenţial, a menţionat liderul Platformei DA.

„Era absolut firesc ca la proiectul de sistem electoral mixt propus de guvernarea hibrid şi respins de Comisia de la Veneţia să propunem o alternativă legală, constituţională, euroconformă, de îmbunătăţire a sistemului proporţional, consultată şi agreată de experţi naţionali şi europeni. Aceasta ar asigura fiecărui cetăţean al Moldovei posibilitatea de a-şi alege reprezentantul dorit. Zilnic mă întâlnesc şi discut cu oameni diferiţi din întreaga ţară, le cunosc problemele şi părerile”, a declarat Andrei Năstase pentru Tribuna.

„Cu toţii ne dorim ca această agendă impusă de guvernare în propriul ei interes să sfârşească cât mai repede, iar sistemul electoral proporţional să fie nu schimbat cu unul eşuat şi la care au renunţat Romania, Georgia sau renunţă Ucraina, ci îmbunătăţit în interesul oamenilor. Trebuie să se revină la grijile şi nevoile tuturor locuitorilor ţării. Politicienii trebuie să muncească pentru a facilita crearea de noi locuri de muncă, atragerea de investiţii, creşterea economică, mărirea de salarii şi pensii, etc. Să construim o ţară în care să vrei să trăieşti, să creşti copii şi să îmbătrâneşti alături de cei dragi”, mai spus liderul Platformei DA.