„Platforma DA e format de jos în sus şi nu invers. Asocierea noastră s-a produs altfel decât pe principiile clasice moldoveneşti, de gaşcă, de grup, de breaslă. Necesitatea consolidării societăţii şi reprezentării ei cu toate segmentele sale ne-au călăuzit atunci când ne-am angajat în edificarea unui partid al oamenilor, împuterniciţi de zecile de mii de de participanţi la protestele organizate de PCDA, dornici de o alternativă viabilă guvernării şi întregii clase politice. Am demonstrat că nu suntem un partid bazat pe un singur om şi gaşca sa: de la facultate, de la un minister, de la un cerc artistic sau de business”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa oficială de Facebook.

Liderul Platformei DA a adăugat că formaţiunea pe care o conduce este „o echipă unită, puternică la nivel teritorial şi central, formată nu din anonimi, ci din oameni cunoscuţi societăţii, integri şi capabili să genereze adevărata schimbare în bine”

„Că sunt vicepreşedinţi sau membrii ai Biroului politic, preşedinţi de organizaţii teritoriale şi chiar membrii activi ai Platformei, sunt oameni diferiţi, dar reali, recunoscuţi în partid şi în societate pentru reuşitele din domeniile lor de activitate. Aceşti oameni nu au fost la putere sau în politică, dar atunci când şi-au văzut ţara şi cetăţenii în pericol au reacţionat patriotic, şi-au riscat totul fără a pretinde ceva în schimb, cu atât mai puţin funcţii şi sprijin de la niste partide discreditate, participante la furtul miliardului”, a menţionat Andrei Năstase.

„Sunt onorat de faptul că suntem colegi cu Dinu Plângău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Alexandru Cozer, tinerii-simbol ai unei generaţii de excepţie, alături de preşedintele Uniunii pensionarilor, Profesorul Victor Leancă, de juristul, istoricul şi economistul Alexandru Slusari, alături de Stanislav Pavlovschi, ex-judecator CEDO, expert în drept de talie internaţională, alături de jurnalistul Chiril Moţpan, veteran, dar şi om de cultură, alături de profesorul Sergiu Cataranciuc, doctor habilitat în ştiinţe matematice, alături de profesorul şi scriitorul Dumitru Maxim, de antreprenoarele Arina Spătaru şi Aliona Mandatii, de veteranii razboiului de pe Nistru, primarul Gheorghe Taraţă şi Valeriu Bobrov, de la Hânceşti. Îi pot trece în revistă cu mare drag pe fiecare dintre preşedinţii organizaţiilor teritoriale, oameni integri, curajoşi şi demni de respectul comunităţilor din care provin”, a adăugat liderul Platformei DA.