„Am încheiat contract cu furnizorul Apă-Canal din noiembrie 2016, când încă nici nu locuiam în casă. Am contractul şi ultima chitanţă plătită pe 30 iunie, unde este arătat că serviciul este achitat în totalitate. Ieri am fost la audienţă cu directorul Apă-Canal, care şi-a exprimat regretul. La audienţă a participat şi un inspector. El a spus că a primit un ordin de la domnul Jizdan pentru a o verifica pe doamna Mandatii. Vreau să spun că domnul Jizdan locuieşte în vecinătate. Am constat că din dosarul de la Apă-Canal au dispărut în mod enigmatic documentele care stabilesc conectarea la canalizare. Reprezentanţii Apă-Canal şi-au exprimat scuzele şi regretul că au fost atraşi în această făcătură de denigrare asupra mea, eu fiind vicepreşedinte al Platformei DA, partid care luptă împotriva guvernării oligarhice. Eu voi lupta în continuare pentru a apăra drepturile cetăţenilor agresaţi şi supuşi atacurilor”, a mai spus Aliona Mandatii.

În aceste condiţii, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Aliona Mandatii, a spus că expediat o solicitare că televiziunile care au difuzat reportajul cu pricina prin care a solicitat publicarea unei dezminţiri.

„Aliona Madatii este unul dintre oamenii de valoare ai Platformei DA. Evident că indivizii de la televiziunile oligarhului încercă să lovească inclusiv în această doamnă”, a spus secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan, care a anunţat că în curând va fi publicat un probatoriu despre toate atacurile asupra Platformei Demnitate şi Adevăr.
 
„În 2016, în toiul campaniei electorale, noi am văzut un linşaj mediatic imens şi mârşav la adresa lui Andrei Năstase. Vreau să atrag atenţia la câteva momente care, dacă s-ar fi întâmplat în altă ţară, organele de drept s-ar fi autosesizat imediat. Nimeni nu s-a interesant de unde au avut acces la contul lui Andrei Năstase persoanele care au publicat mai multe informaţii, nimeni nu a avut nicio întrebare în privinţa acestui fapt. Un milion de pliante denigratoare au fost tipărite şi o bună parte aruncate lângă gardul mamei lui Andrei Năstase. Poliţia s-a spălat pe mâini şi a spus că nu ştiu unde sunt tipărite”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit conducerii formaţiunii, aceste atacuri mediatice sunt iniţiate pentru că guvernarea înţelege că Platforma DA nu va merge niciodată la compromisuri cu guvernarea.

„RM este un stat poliţienesc, unde toate serviciile sunt capturate şi subordonate unui singur om, fiind folosite în lupta împotriva opoziţiei antioligarhice. Platforma DA a devenit ţinta principală a linşajului mediatic. Noi auzim la holding că toate fraudele din ţară sunt făcute de membrii Platformei DA. Acolo nu se vorbeşte despre programul nostru, despre soluţiile pe care le prezentăm. Aceste lucruri se întâmplă deoarece cei de la guvernare înţeleg că pericolul lor este o forţă antisistem. Cei de la guvernare conştientizează că noi nu o să mergem la compromisuri, noi nu vom juca aşa cum joacă Dodon”, a declarat Slusari.

În context, Platforma Demnitate şi Adevăr a condamnat modul în care instituţiile mediatice controlate de Vladimir Plahotniuc dezinformează opinia publică.

„Platforma Demnitate şi Adevăr nu va mai tolera nicio acţiune manipulatorie şi mincinoasă de lezare a onoarei membrilor formaţiunii, operată de cei care reprezintă holdingul mediatic al lui Plahotniuc. Vom reclama orice tentativă de linşaj mediatic, vom informa instituţiile europene şi partenerii de dezvoltare despre aceste derapaje antidemocratice. Vom solicita ONG-urilor de specialitate să ia atitudine faţă de comportamentul inadecvat al holdingului oligarhului Plahotniuc”, au mai declarat reprezentanţii Platformei DA.