„Guvernarea nu dă înapoi. Plahotniuc va trece peste toate recomandările Comisiei de la Veneţia. O bună parte din noi îşi făcea iluzia că Plahotniuc va respecta recomandările Comisiei de la Veneţia. El este de aceeaşi sorginte ca şi Ianukovici, una banditească, pentru ei nu mai cotează lumea civilizată, nu mai contează factorii de decizie din Europa”, a menţionat Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Noi am venit cu un proiect care ar face ca Plahotniuc, Ţuţu şi tot felul de indivizi certaţi cu legea şi cu bunul simţ să nu mai pătrundă în Parlament. Ei insistă pe un sistem electoral care îi salvează, care, fără reprezentativitate, îi propulsează în Parlament. Uitaţi-vă cum a procedat Shor la Orhei. A fost unul dintre beneficiarii miliardelor furate şi aţi văzut că este primar de Orhei. Exact pe acelaşi drum merge astăzi Plahotniuc, fiind conştient de faptul că nu ar ajunge în Parlament cu partidul său discreditat, care a fost la guvernare din 2009 încoace. Acum el a ales să meargă la Nisporeni, să le facă oamenilor trotuare, să le facă drumuri din miliardele furate. Iată pe asta mizează că va câştiga în circumscripţia din Nisporeni şi va ajunge în Parlament”, a menţionat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Andrei Năstase mai spune că acţiunile guvernării sunt „o modalitate de eludare a voinţei populare”. „Nu ne aşteptăm la altceva din partea guvernării. Sigur că ei vor insista pe modificarea sistemului electoral. Acesta este colacul lor de salvare”, a punctat liderul Platformei DA.