Îndemnul vine din partea secretarului general al Platformei Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan.

„De astăzi, liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, în paralel cu întâlnirile cu oamenii în teritoriu, îşi intensifică activitatea şi în municipiul Chişinău. De ce? Simplu. Pentru că au rămas doar trei zile până duminică, când ne vom aduna cu toţii în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de schimbarea sistemului electoral proporţional! Chişinăuenii trebuie să iasă la protest, dacă îşi doresc ca Republica Moldova să mai aibă o şansă! Şi trebuie să o facă nu doar pentru ei, ci şi pentru acei oameni din raioanele îndepărtate, care odată porniţi la drum din ultimii bani ai familiei, sunt blocaţi de forţele de ordine, împiedicaţi prin toate genurile de tertipuri posibile şi imposibile să ajungă la protestul de duminică”, scrie Chiril Moţpan, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, secretarul general al Platformei DA asigură că protestele au puterea să schimbe lucrurile, în caz contrar guvernarea nu ar fi atât de speriată de ele.

„Dacă protestul nu schimbă nimic, aşa cum consideră unii, atunci de ce oare guvernarea mobilizează sute de poliţişti ca să stopeze transportul ce aduce protestatarii la Chişinău, de ce opreşte trenurile, inventând pretexte hilare, de ce minte atât de neruşinat prin televiziunile sale, încercând să convingă cetăţenii că nu merită să facă efortul de a protesta? Pentru că îi este frică! Iată de ce! Iar frica vine din interiorul unor politicieni găunoşi, care ştiu că mint, mint de crapă pitrele, spunând că salvarea Republicii Moldova stă în adoptarea votului uninominal sau mixt şi se tem de oamenii care nu se lasă manipulaţi, se tem de oamenii care le vor spune duminică tot ce cred despre ei. Şi se mai tem că mulţimea de protestatari va fi o dovadă vie pentru partenerii noştri occidentali că nu există niciun consens naţional pe subiectul acesta”, susţine secretarul general al Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Unde-s mulţi puterea creşte! Chişinăueni, Duminică, 11 iunie, la ora 11.30, ne vedem lângă monumentul lui Stefan cel Mare. Haideţi să protestăm pentru noi, pentru copiii şi părinţii noştri”, a conchis Chiril Moţpan.