Tot în acea zi, în Piaţă a avut loc şi o întâlnire electorală a PL. Liberalii au ocupat PMAN cu maşini, autobuze şi camioane. Acest fapt a trezit nemulţumire printre zecile de mii de manifestanţi, care au strigat „trădătorii” şi „Iuda”.

Deşi iniţial era programată doar pentru două ore, pe ultima sută de metri însă, liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a răzgândit şi a declarat că evenimentul PL va avea loc toată ziua. Se spunea atunci că Mihail Ghimpu a decis să-şi întindă întâlnirea electorală pe parcursul întregii zile pentru a perturba mitingul faţă de guvernare după ce s-a întâlnit, în mare taină, cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, cu două zile înainte de protest.

Ceea ce s-a întâmplat ulterior cu liberalii demonstrează că istoria nu iartă, spun astăzi reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Se fac exact doi ani de când de dragul lui Plahotniuc şi al puterii, Ghimpu a adus camioanele în PMAN şi a obstrucţionat protestul cetăţenilor. Atunci a pus în pericol şansele nepotului la primărie, dar n-a mai contat. Jumătate de an mai târziu a luat şi bătaie, tot din aceleaşi motive, salvându-l pe Plahotniuc. Ce se întâmplă astăzi cu Ghimpu este doar încă un exemplu care demonstrează că istoria nu iartă. Partid sub 1%, aruncat de la guvernare, nepotul în arest şi...s-ar putea să mai urmeze”, afirmă membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Alex Cozer.

Vă prezentăm o fotogalerie de la protestul Platformei DA din 7 iunie 2015.