„În statul capturat şi logica unora este perversă. Într-o emisiune televizată, un politician din arsenalul lui Plahotniuc, care nu a avut argumente în favoarea modificării sistemului electoral, a decis să se agaţe din nou de geopolitică. M-a întrebat dacă înţeleg că dacă va fi păstrat sistemul actual, Dodon în 2018 va obţine majoritatea şi va schimba vectorul european. Nu voi mai comenta încă o dată ceea ce se întâmplă din 2009 până în prezent. Dacă cineva vrea să spună că capturarea statului de clanuri mafiote poate fi considerată integrare europeană, atunci să rămână pe conştiinţa lui”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Propun un exerciţiu simplu. Dacă Dodon poate obţine majoritatea la alegerile parlamentare, atunci de ce el susţine trecerea la votul mixt. Mulţi vor spune că Plahotniuc îl controlează pe Dodon şi vor avea dreptate. Atunci cine este pericolul pentru schimbarea vectorului extern. Plahotniuc poate în orice moment să sucească capul socialistului în halatul de „preşedinte” şi va da o lovitură puternică aşa-numitului partid pro-Est.  El asta nu o face, dar în schimb îi ajută. Vedeţi sondajele din februarie-martie 2016 şi veţi observa ratingul socialiştilor şi a lui Dodon. Maxim 20 la sută. Ratingul lor a început să crească în timpul când mafioţii au început să controleze toată Moldova. Cu toate acestea, Plahotniuc spune că dacă nu va fi el, Dodon va luat majoritatea la parlamentare.  Toată această perversiune politică este impusă cetăţenilor şi partenerilor externi”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA menţionează că politica lui Plahotniuc nu are nicio perspectivă democratică.

„Acest curs nu are nicio perspectivă democratică. Sau Plahotniuc va schimba în orice moment vectorul extern sau va instaura pe deplin regimul poliţienesc, care va fi acoperit după drapelul european. Însă acest lucru nu poate fi acceptat de Europa secolului XXI. Totodată, Plahotniuc poate începe un război civil dacă va vedea că cetăţenii nu se supun. Cu ajutorul societăţii consolidate şi partenerilor de dezvoltare, el poate fi oprit. Cu cât mai mult timp Plahotniuc se va afla la guvernare, cu atât mai mult ţara se va cufunda într-un haos organizat sau va fi instaurată o dictatură feroce”, a mai spus Alexandru Slusari.