„Atmosfera de lucru din cadrul coaliţiei de guvernare s-a schimbat radical după alegerile prezidenţiale câştigate de pro-moscovitul Dodon, secundate de acţiuni orchestrate. PL consideră că Republica Moldova se îndreaptă pe calea greşită”, a declarat deputatul PL Roman Boţan, care a citit declaraţia formaţiunii.

„PD şi-a subordonat toate organele de drept pentru atingerea scopurilor politice, axate pe anihilarea tuturor forţelor politice care articulează poziţii contrare PD. În aceste condiţii, considerăm că fostul ministru Iurie Chirinciuc şi primarul Dorin Chirtoacă sunt deţinuţi politici, iar rezolvarea acestor cazuri este condiţionată de subordonarea PL intereselor politice ale PD, lucru care nu se va întâmpla niciodată. Astfel, PL a trecut în opoziţie faţă de guvernarea simulată PD-PSRM”, a mai spus Boţan.

Precizăm că decizia Partidului Liberal a fost luată după ce primarul capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, a fost reţinut în dosarul „parcărilor cu plată” şi plasat în arest la domiciliu.

Potrivit CNA, Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

Totodată, CNA susţine că primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH.