În cadrul unei emisiuni la TVC 21, Marian Lupu a menţionat că nu-l mai interesează nici munca în Parlament, dar nici nu intenţionează să lanseze un nou proiect politic.

Totodată, Marian Lupu a mai spus că nu regretă decizia de a-i ceda şefia partidului oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Comentând o eventuală retragere a lui Lupu din politic, deputatul PLDM Maria Ciobanu afirmă că acesta „va rămâne în istoria parlamentarismului moldovenesc drept PREŞUL lui Al Capone de Grozeşti”.

„Lupu este unicul om politic care poate spune ce cea mai mare seriozitate prostii.  Nu am auzit să iasă din gura acestui om barem odată ceva cu tâlc. Se pare că nu a fost conceput pe cale naturală, ci este o eroare a naturii. S-a lăsat umilit într-un hal fără de hal: l-au urcat pe toţi stâlpii, l-au lipit pe gardurile cimitirelor, l-au huiduit de la Naslavcea la Giurgiuleşti pentru faptele Stăpânului, iar apoi l-a „retras” tot Stăpânul, punându-i în faţă o fiţuică să o citească pentru... popor”, a menţionat Maria Ciobanu.

Marian Lupu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat în decembrie 2016. A deţinut această funcţie din 2009, după ce a părăsit PCRM.