Proiectul a votat după ce trei fracţiuni parlamentare au anunţat că nu susţin această modificare şi părăsesc sala de şedinţe în semn de protest.

Documentul prevede ca deputaţii independenţi sau neafiliaţi, care nu fac parte dintr-o fracţiune parlamentară, pot constitui grupuri parlamentare alcătuite din cel puţin cinci persoane.

Reprezentanţii fracţiunilor PLDM, PCRM şi PL au anunţat că nu susţin acest proiect de lege, menţionând că modificarea legalizează traseismul politic şi corupţia.

„Fracţiunea PLDM consideră că odată cu adoptarea acestui proiect de lege se legiferează corupţia şi traseismul politic şi în semn de protest părăsim şedinţa Parlamentului", a declarat preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Fracţiunea PCRM consideră inadmisibil faptul că cineva încearcă să echivaleze drepturile fracţiunilor parlamentare cu drepturile grupurilor parlamentare, celor care au părăsit fracţiuni, şi în semn de protest părăsim sala”, a menţionat Inna Şupac, deputat PCRM.

„Acest proiect se aduce o atingere gravă regulamentului Parlamentului  şi democraţiei parlamentare. De asemenea, în semn de protest vom părăsi şedinţa Parlamentului”, a spus deputatul PL Roman Boţan.