„Astăzi am participat la dezbateri privind modificarea sistemului electoral împreună cu socialistul Vasile Bolea. După ce Dodon a devenit frate geamăn cu Plahotniuc, şi Partidul Socialiştilor s-a înfrăţit cu aşa-zişii democraţi. Acest hibrid a distrus complet mediul politic. În cadrul discuţiilor, au fost prezentate aceleaşi principii ca şi democraţii. Argumente nu au”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.
 
„Timp de patru luni, la indicaţiile mincinosului Dodon, PSRM şi-a schimbat poziţia de trei ori. În acest caz, rămâne doar metoda preferată a lui Plahotniuc. Suntem pătaţi de minciună, dar spunem că oponenţii politici mint. Bolea a vorbit despre rezoluţiile noastre privind susţinerea sistemului uninominal. La rugămintea să prezinte măcar o rezoluţie, Bolea a schimbat repede subiectul şi a început să vorbească despre declaraţia lui Andrei Năstase privind susţinerea votului mixt. L-am îndemnat să prezinte această declaraţie, dar el a spus că PLDM a scris în programul său despre trecerea la sistemul mixt. Este uimitor ce face Plahotniuc şi Dodon cu oamenii lor”, a adăugat Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele Platformei DA a notat şi câteva argumente care demonstrează cum socialiştii, în frunte cu Dodon, şi-au modelat declaraţiile şi acţiunile după placul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„În comparaţie cu Bolea, eu am prezentat dovezi clare care demonstrează minciuna socialiştilor în perioada februarie-iunie 2017. Pe 24 februarie curent, Zinaida Greceanîi a declarat că sistemul electoral nu trebuie modificat. Ulterior, în mai, Dodon a spus că dacă avizul Comisiei de la Veneţia va fi negativ, atunci va rămâne sistemul electoral actual. Urmează poziţia din iunie, când Dodon declară că nu-i pasă de poziţia Comisiei de la Veneţia. Fiind condus de Plahotniuc, Dodon va face tot ce spune oligarhul în legătură cu sistemul electoral”, a explicat Alexandru Slusari.