„Oameni în halate albe, aduc cele mai sincere felicitări tuturor celor care, în virtutea profesiei, sărbătoresc astăzi Ziua lucrătorilor medicali şi a farmaciştilor. Medicina şi farmacologia sunt domenii de maximă importanţă şi responsabilitate, iar cei care fac parte din ele dau dovadă deseori de spirit de sacrificiu, atunci când viaţa oamenilor este în primejdie. În istoria noastră, inclusiv recentă, există o sumedenie de asemenea exemple. Să ne amintim, astăzi, cu pietate, de eroii echipei SMURD, pentru care ultimul drum din viaţă a fost marcat de dorinţa neostoită de a ajuta un pacient, de a salva un om”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Totodată, reprezentanţii spun că „sentimentul datoriei, cultivat odată cu rostirea jurământului lui Hipocrates, determină comportamentul profesional al celor mai cunoscuţi şi iubiţi medici. Compasiunea responsabilă este sfătuitoarea surorilor medicale, a infirmierelor, a tuturor celor pentru care viaţa unui om este chiar dimensiunea supremă. De atitudinea şi profesionalismul lucrătorilor medicali şi a farmaciştilor depinde ceea ce nu poţi cumpăra cu toţi banii din lume – sănătatea unui om, a unei generaţii, a unei naţiuni”.

 „Cu cea mai sinceră recunoştinţă pentru tot ceea ce faceţi, vă doresc, stimaţi lucrători medicali şi farmacişti din Republica Moldova, prosperare şi satisfacţie de la munca pe care o prestaţi zilnic. Ştiu că această urare poate fi materializată doar într-un stat în care reformele în medicină sunt reale, salariile sunt pe potriva sacrificiului dumneavoastră  şi sistemul de asigurări medicale nu este viabil doar pe hârtie. Dar sunt sigur că împreună, solidar şi cu responsabilitate, putem realiza acest vis”, au mai declarat membrii Platformei DA.