„Încă un act de circ din partea aşa-zisei opoziţii. A fost înaintată de alte fracţiuni o moţiune de cenzură pe problema foarte concretă - exportul ilicit de anabolizante. Există ancheta pe acest caz, care a fost blocată în Parlament de majoritatea lui Plahotniuc. Exportul preparatelor continuă. Câteva luni în urmă în Rusia au fost reţinute persoane cu anabolizante din Moldova. Acum două zile un cetăţean a fost reţinut la vama cu mai multe preparate anabolizante. Sunt bănuieli rezonabile că actualul prim-ministru cel puţin cunoaşte despre existenţa schemei de contrabandă. Deci, există motive palpabile pentru înaintarea unei moţiuni de cenzură”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Alexandru Slusari a spus că socialiştii intenţionat înaintează o moţiune care din start nu va fi semnată de ceilalţi deputaţi.

„Însă, plahosocialiştii merg pe propria calea. Înaintează o moţiune abstractă de cenzură. Ascultaţi formularea „Considerăm că Executivul a devenit parte a jocurilor politice, în loc să se ocupe de probleme sociale, economice, dânşii provoacă scandalurile diplomatice, nu participă în activităţile CSI-ului. Considerăm că acest Guvern nu se luptă cu sărăcia sau corupţie, ci se luptă cu aşa-zisa propagandă rusească”. Трынды-рынды-драмкружок. Parcă din 2016 încoace Guvernul Plahotniuc - Filip s-a ocupat cu altceva. Deci, opoziţia geopolitică înaintează o moţiune despre care din start se ştie că nu va fi semnată de ceilalţi deputaţi. Aşadar, socialiştii singuri nu dispun de numărul de deputaţi suficienţi pentru semnarea moţiunii de cenzură, dar nici nu susţin altă moţiune, mult mai concretă. Procesul ИБД (имитация бурной деятельности) continuă”, a mai declarat vicepreşedintele Platformei DA.