În cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi şi-a îndemnat susţinătorii să se adune mâine, 2 iunie, la ora 10:30, în faţa Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ulterior, oamenii vor merge să picheteze una dintre clădirile lui Plahotniuc.

„Veniţi cu clopoţei ca să-l pregătim pe Plahotniuc de ultimul sunet. Ieşim la un protest faţă de provocatorul Plahotniuc pentru că el pune sub ameninţare relaţiile de prietenie dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Totodată, ieşim la protest pentru ca prietenii de la Washington să înţeleagă că, atât timp cât Plahotniuc se laudă că luptă împotriva propagandei şi a tancurilor ruseşti, poate noi vom reuşi să-l doborâm înaintea lor. Acest om trebuie scos din politică”, a declarat Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi s-a referit şi la planurile tandemului Plahotniuc-Dodon.

„Până la sfârşitul verii, ei vor finaliza procesul de modificare a sistemului electoral, iar cel mai important, pentru a linişti oamenii, dar, de fapt, pentru ca alte partide să nu fie pregătite, vor anunţa alegeri parlamentare anticipate deja în baza noii legi. Cine le va anunţa, Dodon sau Plahotniuc, nu contează. Este important că acest lucru e făcut pentru a se menţine la putere, pentru ca regimul lui Plahotniuc să existe în Moldova încă mulţi ani”, susţine primarul de Bălţi.

Potrivit politicianului, protestul de mâine înseamnă o pregătire pentru manifestaţia organizată de societatea civilă şi partidele de opoziţie împotriva modificării sistemului electoral, care va avea loc pe 11 iunie, în scuarul Parlamentului.

Nici şeful PD, nici ofiţerul de presă al formaţiunii nu au fost de găsit pentru reacţii, iar purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, care a fost contactat de câteva ori de reporterul Jurnal TV, a spus că nu poate comenta afirmaţiile lui Usatîi pentru că este ocupat.