„Comasarea celor două grupări mafiote” – aşa numeşte tânărul Vasile Popa „compromisul” care s-a întâmplat vineri în Parlamentul RM. Cornel Cernei, un alt tânăr participant la protest, este de părere că populaţia are probleme mult mai grave, cum ar fi sărăcia, locuri insuficiente de muncă, sănătate, educaţie, şi nu schimbarea sistemului electoral aşa cum vrea Plahotniuc. „Nouă ne e dor de casă. Nu am venit aici de la o viaţă bună. Noi iubim Moldova”, este declaraţia emoţionantă a Anastasiei Prisacaru la flashmobul de la Berlin. 

Şi Vasile Popa a avut un mesaj pentru guvernanţi, din numele diasporei: „Am lăsat acasă familia, casa, patria. Mai mult ca oricine detestăm această guvernare, pe aceşti laşi, pe aceşti corupţi, pe aceşti ipocriţi. De aceea vă transmit, dle Plahotniuc, şi dvs, dle Candu, care aţi binevoit să ne întâlniţi aici la 3, ziua când nu puteau să vină moldovenii noştri să vă spună două cuvinte: o să staţi la puşcărie. Vă aşteaptă penitenciarul 13, împreună cu Filat, Plahotniuc, Dodon şi toţi restul”,

Imaginile video au fost publicate de liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care a ţinut să le transmită un mesaj tuturor moldovenilor de peste hotare.

„Berlinul a dat startul protestelor din diaspora, în semn de solidaritate cu cele de la Chişinău. Dragi compatrioţi alungaţi de acasă de aceşti „politicieni” nenorociţi care se tot perindă la putere de ani de zile, uniţi-vă. Susţineţi acţiunile celor care mai sunt acasă. Vorbiţi cu rudele şi prietenii de acasă. Faceţi ca vocea noastră, a tuturor oamenilor care îşi iubesc Ţara, să fie auzită cât mai departe. În zilele de lucru nu va fi cu putinţă, dar cum ar fi ca duminica, tradiţional la orele 12.00 (ora MD), să protestaţi la ambasadele sau consulatele RM din apropierea dvs? Noi, acasă, apărăm ţara cum putem. Voi, departe (deocamdată), aveţi o putere mai mare decât vă imaginaţi. PUTEŢI sensibiliza cancelariile străine preocupate de alte zone geografice”, a declarat Andrei Năstase.

„Aşa cum bine spunea şi un domn la protestul de la Berlin - Să ne trezim, să fim solidari, uniţi, să punem umărul şi să schimbăm ceva”, a adăugat liderul Platformei DA.