„Vedeţi iar cum pe furiş avem introdusă pe ordinea de zi un proiect de lege care prevede modificarea sistemului electoral din Republica Moldova. Nu s-a mers procedural pentru dezbaterea acestui proiect prin comisii. În asemenea condiţii, el nu poate fi introdus pe ordinea de zi. Vedem că s-a încălcat procedura. Astfel, putem spune că balena uninominală a intrat în Parlamentul Republicii Moldova, care vine să ucidă democraţia”, a declarat Lilian Carp.

„S-a mers pe altă procedură. Asta demonstrează încă o dată faptul că pe ascuns se propun anumite subiecte. Dacă socialiştii vor rămâne în sala Parlamentului, atunci se confirmă ipoteza că există o înţelegere tacită cu PSRM pe anumite subiecte. Am văzut că a votat şi PPEM-ul  şi ne rămâne să facem concluzii şi să venim cu o reacţie. Vorbesc de cetăţeni”, a adăugat parlamentarul.

Amintim că astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului, Andrian Candu a propus introducerea pe ordinea de zi a legislativului proiectul de lege cu privire la introducerea sistemului uninominal în Republica Moldova. Iniţiativa lui Candu a fost susţinută chiar dacă nu a fost discutată la Biroul Permanent al legislativului.