Cei doi politicieni se află în acest moment peste hotare, dar au lansat mesaje de mobilizare în cadrul unor intervenţii live pe Facebook, după ce astăzi Parlamentul a introdus neaşteptat pe ordinea de zi cele două proiecte, unul privind introducerea sistemului uninominal şi astăzi privind votul mixt.

„Criminalii din Parlamentul nostru au decis să pună pe ordinea de zi modificarea sistemului electoral. Fiind mixt, fiind uninominal, este colacul de salvare al lui Plahotniuc şi a tandemului care s-a creat în Republica Moldova în acest moment. Această disperare şi grabă a lui Plahotniuc se explică prin faptul că în ultimele zile atât eu cât şi preşedintele PAS am participat la întâlniri multiple la Berlin şi Bruxelles. Plahotniuc şi Dodon au înţeles că minciunile lor au picioare scurte, că Europa ştie cine sunt ei. Atât Berlinul cât şi Bruxelles-ul, dar şi societatea noastră civilă oricând vor prefera o alternativă politică nouă, decentă, necoruptă în faţa acestui tandem compromis care a creat un regim hibrid bazat pe corupţie, şantaj şi geopolitică. Este foarte important să blocăm această iniţiativă legislativă, care schimbă radical sistemul electoral. Altfel, riscăm să asistăm la fraudă de proporţii în viitoarele alegeri parlamentare. Trebuie să ieşim în stradă şi să protestăm. Moldova demonstrează că exişti!”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„A fost făcut un apel din partea societăţii civile ca să mergem cu toţii la parlament şi să spunem celor care stau acolo şi care vor să treacă peste voinţa poporului şi să aprobe legi care să îi ţină în continuare la putere. Vă indemn pe toţi cei care ţineţi la democraţia din Republica Moldova să mergeţi acolo şi să încercăm să oprim această guvernare”, a menţionat preşedinta PAS, Maia Sandu.

Andrei Năstase a îndemnat societatea să urmărească cu atenţie evoluţia evenimentelor şi să-şi ţină planurile de sfârşit de săptămână flexibile.

„Ajustaţi-vă planurile de weekend. Să fim pregătiţi. Moldova, demonstrează că exişti”, a spus liderul Platformei DA.