„Şi nu contează prea mult faptul că i-ar fi fost parteneri de afaceri, aliaţi la guvernare, complici la schemele criminale economice şi nici măcar săvârşirea în comun a unor crime de drept comun. Prin intermediul Procuraturii şi a sistemului de injustiţie îi va reduce pe toţi la tăcere, aşa cum a făcut-o cu complicii săi, judecătorii raider şi spălătorii de miliarde ale mafiei ruseşti”, spune preşedintele PPDA.

Potrivit lui Andrei Năstase, prin arestările care au loc în ultimul timp Plahotniuc vrea să bage frica în cei care i se opun.

„În acest sens, Plahotniuc aplică o regulă fundamentală, valabilă pentru toate regimurile autoritare: o dictatură nu poate fi instaurată cu succes fără aplicarea unei politici de teroare asupra aparatului de stat. Nicio dictatură nu poate funcţiona eficient fără ca sentimentul fricii, al permanentei ameninţări, inclusiv fizice, al pericolului real de a fi închis, să planeze asupra tuturor funcţionarilor, indiferent de rangul, nivelul şi domeniile de responsabilitate ale acestora”, a declarat Andrei Năstase.

„Să fim înţeleşi corect: nu este exclus faptul că unele acuzaţii aduse „celebrilor” arestaţi din ultima perioadă, în special Chirinciuc, Grozavu şi alţii să fie bazate pe suficiente probe plauzibile. Problema însă este că nu asistăm la un proces de luptă cu corupţia, ci la un elementar proces de terorizare a aparatului de stat, având drept scop consolidarea puterii personale a lui Plahotniuc. Acest lucru nici nu este ascuns, iar conferinţele săptămânale ale liderilor PD şi presa aservită oligarhului nu fac altceva decât să comunice şi să comenteze public implementarea strategiilor de „curăţare” a clasei politice”, a adăugat liderul PPDA.
 
În acest context, liderul PPDA spune că şi membrii partidului PD pot ajunge să fie victimele lui Plahotniuc.

„Epurările şi intimidarea politică a aparatului de stat devin o prioritate a oricărui dictator. Doar în urma subordonării totale a aparatului de stat prin teroare, uneori şi corupere, autoritarismul devine un sistem şi mecanism politic care se extinde asupra întregii societăţi. Acest lucru ne-o demonstrează toată istoria regimurilor autoritare şi totalitare, inclusiv istoria recentă a unor ţări postcomuniste. Un moment important în procesul de instaurare a dictaturii este şi inevitabila sacrificare ritualică a unor reprezentanţi ai propriei camarile din jurul liderului. Am putea pe bună dreptate afirma că PDM încă urmează să devină cu adevărat prima „victimă” a delirului dictatorial al lui Plahotniuc”, a conchis Andrei Năstase.