Ar fi mai multe memorabile. Dar poate cea care m-a marcat enorm era felul în care cu drag mă trezea Mama şi ritualul zilnic al rugăciunii, stând în genunchi între Ea şi Icoana din casa părintească. Fiecare om se raportează la propria copilărie. Fiecare om, într-o măsură mai mare sau mai mică, este marcat pentru toată viaţa de anii de copilărie, de şcoală, de adolescenţă. În definitiv, omul ajuns la maturitate tot un copil rămâne. Pentru că nu te poţi îndepărta de Mama, de Tata, chiar dacă, în cazul meu, Tata a fost luat la ceruri când aveam împliniţi doar 2 ani şi abia de-i întrezăresc chipul peste negura timpurilor. Nu te poţi îndepărta de Casa Părintească, de copilaşii vecinilor cu care am străbătut uliţele Mândreştilor sau câmpiile, codrii şi podgoriile ce ne străjuiau universul dulcilor ştrengării…”, povesteşte liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Cât despre copilăria copiilor săi, Andrei Năstase spune că cel mai mare regret este că se află departe de ei şi că nu reuşesc să petreacă suficient timp împreună.

Copilăria mea a avut două repere, două extreme, ca să zic aşa, şi s-a perindat între dramatism şi fericirea tipică oricărui copil care parcurge acest irepetabil tărâm al vieţii. Copiii mei, ca şi copiii multor familii, traversează aceleaşi magice distanţe, doar că mai puţin în sânul naturii şi mai mult în această lume virtuală a comunicării de pe reţelele de socializare. Regretul meu şi al lor este că se află departe de tatăl lor, că ne vedem mult-mult mai rar decât ne-am dori, că nu putem valorifica – aşa cum s-ar cuveni – comorile acestui plai pogorât parcă din zările albastre ale paradisului, nevoiţi să fie temporar fărâmă a frumoasei noastre Diaspore, aflaţi departe de Acasă”, spune politicianul.

Întrebat ce ar trebui de făcut pentru ca viitoarele generaţii să aibă parte de o copilărie frumoasă, într-o ţară bine dezvoltată, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a răspuns:

Ceea ce întrebaţi constituie, de fapt, esenţa eforturilor noastre depuse în ultimii ani. Oamenii cu care mă întâlnesc zilnic fie în stradă, fie la acţiunile noastre de protest, îmi spun un lucru de reţinut – noi ne-am trăit traiul, vrem ca urmaşii noştri să-şi găsească un rost şi un viitor la noi Acasă, alături de familiile lor. Aşa este – în numele lor suntem gata să ne sacrificăm pentru a schimba fundamental destinele celor care ne vor urma. Pentru asta ne propunem să alimentăm această ţară cu adevăr şi cu valorile perene ale civilizaţiei, să eradicăm flagelul marii şi micii corupţii, să renaştem speranţa oamenilor şi să oferim puterea politică unor oameni cu sufletul curat, cu demnitate şi cu minte lucidă. Ştiu că suntem în stare. În numele copilăriei noastre şi a lor!”, a conchis Andrei Năstase.