Astfel, de la Ministerul Mediului au fost eliberaţi din funcţii viceminiştrii Igor Talmazan şi Victor Margoci. În calitate de viceministru al Mediului a fost numit Ion Apostol, care anterior a mai deţinut această funcţie. 

De la Ministerul Transporturilor a fost eliberat din funcţie viceministrul Vitalie Rapcea, în locul său fiind numit Anatol Usatâi.

Şi Ministerul Educaţiei s-a ales cu un nou viceministru. Este vorba de Lilia Pogolşa, fost viceministru în perioada comunistă. Guvernul a acceptat demisia a doi viceminiştri de la Educaţie: Cristina Boaghi şi Vasile Marina.

De precizat că toţi viceminiştrii liberali au scris cerere de demisie.

Tot astăzi, a fost eliberat din funcţie directorul Agenţiei de Geologie şi Resurse Minerale, Andrei Juraveli. În locul acestuia a fost numit Adrian Cazacu care anterior a activat în diferite funcţii la Ministerul Mediului.

De la Moldsilva şi-au dat demisia atât directorul instituţiei, Ion Ciobanu, cât şi vicedirectorul, Mihai Paşcovschi. Fără conducere a rămas şi Serviciul Hidrometeorologic de Stat, după demisia lui Mihai Roibu. 
 
Şi la Agenţia Rezerve Materiale au fost operate schimbări. În locul lui Nicolae Hâncu, în calitate de director al agenţiei a fost numit Vitalie Bârsan. Ultimul a ocupat mai multe funcţii de conducere a unor companii private.
 
La Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală  a revenit fostul director, Lilia Bolocan, care şi-a dat demisia în 2015 după ce în această funcţie a fost numit Octavian Apostol, fiul deputatului liberal Ion Apostol.