„L-aţi văzut pe Igor cel curajos? Îi cheamă la „covor” pe directorul SIS şi ministrul Afacerilor Externe de parcă nu ar şti că aceştia au îndeplinit ordinul lui Plahotniuc, care este stăpânul lui. Un vasal al unui mafiot încearcă să înceapă „razborci” cu slujitorii acestuia. În şase luni de la învestire, Igor Nicolaevici niciodată nu a îndrăznit să ceară rapoartele privind ancheta furtului miliardului şi a uitat de promisiunea de a convoca Consiliul de securitate pe acest subiect”, a scris vicepreşedintele Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Alexandru Slusari menţionează că Dodon nu a cerut explicaţii nici de la ministerul Protecţiei Sociale, Muncii şi Familiei referitor la reforma antipopulară a pensiilor şi promisiunile nerealizate ale guvernării în ceea ce priveşte majorarea pensiilor cu 37%. „Nu a iniţiat o întâlnire cu ministerul Sănătăţii pentru a afla motivul majorării de câteva ori a tarifelor la serviciile medicale. Nu a organizat nicio şedinţă cu ministrul Economiei privind schema obscură de procurare a energiei de la firma căpuşă Energokapital, în buzunarele căreia cetăţenii celui mai sărac stat din Europa anual au transferat nejustificat peste 120 de milioane de dolari. Nu a solicitat de la procurorul general (desemnarea căruia el a promis s-o anuleze) informaţii despre mai multe dosare penale cu tentă politică. Nu-l interesează pe şeful statului nici cum bate pasul pe loc reforma justiţiei”, spune Alexandru Slusari.

„Acum Igor Nicolaevici, după ce Plahotniuc din nou i-a ridicat mingea geopolitică la fileu, cu frenezie s-a repezit să lupte cu Occidentul abstract de parcă diplomaţii ruşi au fost expulzaţi la ordinul personal al soţiei lui Trump. Aşa de dulce este lupta geopolitică în Moldova. Îţi permite să fii concomitent şi cu Rusia, şi cu Plahotniuc”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.