Primul în clasament este Octavian Apostol , Directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). „În decurs de 5 ani a absolvit două facultăţi şi un master, însă totuşi nu sunt studii de profil. Octavian Apostol a studiat la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu”, timp de patru ani. Ulterior, a urmat Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, la Universitatea „Transilvania” din Braşov. Totuşi, în anul II de studii, s-a mai înscris la o facultate  şi anume cea de drept. Deţine master în Ştiinţe economice specialitatea Control şi Audit. Neoficial, se vorbeşte că a ajuns Director AGEPI, datorită tatălui său, Ion Apostol, care e deputat liberal şi Secretar general al PL. Funcţia de Director AGEPI, conform partajărilor în cadrul coaliţiei de guvernare, a revenit PL”, se spune în materialul citat.

Al doilea în clasament este ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca. „Chiar dacă deţine funcţia din ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din februarie 2015 şi se descurcă bine, totuşi, Vasile Bîtcă nu are studii de profil. El a studiat în perioada 1979-1989 la Şcoala Medie Specială de Poliţie a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, în perioada 1996-2001, a studiat Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, iar în 2006-2009 – la Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. De menţionat că, Vasile Bâtcă a deţinut mai multe funcţii importante în stat precum: deputat, viceprimar, dar şi Preşedinte al raionului Nisporeni”, notează sursa.

Al treilea în clasament este ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. „Actualul ministru al Mediului este unul din cei mai activi conducători de instituţii publice, totuşi, Valeriu Munteanu la fel nu are studii de profil. El este licenţiat în drept la Facultatea de Ştiinţe Juridice al Universităţii Valahia, România (1999-2003). Ulterior, a absolvit masteratul la Universitatea de Stat din Bucureşti la Facultatea Sociologie şi Asistenţă Socială, România. Totodată, în 2011, Valeriu Munteanu a absolvit şi Institutul European de Studii Politice din Moldova, dar şi Universitatea de vară „Etică şi politică”, or. Strasbourg, Franţa. Este de menţionat că Munteanu a deţinut mai multe funcţii importante: deputat, Primar, dar şi a activat în calitate de jurist”, se mai spune în material.