„Numirea lui Radu Ţurcanu, „judecătorul-raider”, în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Chişinău, iar a lui Ghenadie Pavliuc, cel care l-a condamnat pe Filat şi i-a scăpat de puşcărie pe Guma şi Shor, în funcţia de vicepreşedinte demonstrează, o dată în plus, dependenţa lui Dodon faţă de Plahotniuc. Confirmă, o dată în plus, că Dodon este un ins fără principii, fără discernământ, fără onoare, fără capacitatea de a-şi respecta propriile promisiuni. Vă mai amintiţi despre lucrurile hazardate pe care le promitea pe la toate colţurile Dodon-candidatul? Dar de zicala „Spune cu cine prieteneşti ca să-ţi spun cine eşti”?”, aminteşte Chiril Moţpan.

Astfel de magistraţi controversaţi nu trebuie promovaţi, ci daţi pe mâna justiţiei, aşa cum s-ar fi întâmplat dacă la Preşedinţie ajungea Andrei Năstase, a adăugat Chiril Moţpan.

„În campania electorală, am cutreierat ţara, în lung şi-n lat, în sprijinul candidatului Platformei DA. Andrei Năstase ne asigura atunci că, dacă va ajunge preşedinte, va numi în fruntea Procuraturii Generale un procuror general liber, care să-i dea pe mâna justiţiei pe toţi cei implicaţi în atacurile raider, în furtul şi spălătoria de miliarde, pe procurorii şi judecătorii care au călcat în picioare destine omeneşti. Inclusiv pe cei doi promovaţi recent, cu atâta fervoare, în baza trocului cu Plahotniuc, de către spărgătorul Dodon. Şi, cu siguranţă, aşa ar fi făcut. Pentru că Andrei Năstase nu poate să nu-şi respecte cuvântul dat”, a accentuat secretarul general al Platformei DA.

„Ştiu că pe unul dintre cei doi Andrei Năstase l-a avut coleg de facultate, doi ani împărţind chiar aceeaşi odaie. Dar mai ştiu că azi n-ar ezita nicio clipă să-l demaşte dacă acesta ar încălca legea, drepturile şi libertăţile omului. Şi, cu siguranţă, acum ar fi stat pe banca acuzaţilor sau chiar în puşcărie. Pentru crimele lor, termenul de prescripţie e suficient de mare. Şi mai ştiu că, din păcate, uneori, egoismul unor politicieni ne costă mult prea mult”, a mai spus Chiril Moţpan.

Precizăm că Igor Dodon l-a numit pe judecătorul „raider” Radu Ţurcanu în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Chişinău, iar pe Ghenadie Pavliuc, magistratul care l-a condamnat pe Filat şi i-a scăpat de puşcărie pe Shor şi Guma, în funcţia de vicepreşedinte la aceeaşi judecătorie.

Potrivit procedurii, şeful statului are dreptul să refuze o singură dată candidaturile propuse de Consiliul Superior al Magistraturii. Igor Dodon însă nu a utilizat acest drept. Decretele privind cei doi magistraţi controversaţi au fost semnate de şeful statului pe 20 mai şi deja au fost publicate în Monitorul Oficial.