„Întâlniri de suflet cu oamenii demnităţii din satul Susleni, raionul Orhei, şi din oraşul Orhei. Jumătate din populaţia satului este plecată, ceea ce reprezintă, cu părere de rău, un tablou standard pentru toată ţara. Pensionarii se plâng că au fost minţiţi că pensiile vor fi majorate cu 37 %. Tinerii nu au locuri de muncă. Vânzătorii din piaţă susţin că li s-au micşorat semnificativ veniturile, întrucât oameni au devenit mult mai săraci în ultimul an de „stabilizeţ”. Poliţiştii şi cei de la FISC storc bani de la micii antreprenori”, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari, echipa Platformei DA a venit cu mai multe soluţii pentru problemele social-economice ale oamenilor.

„Le-am explicat cum este posibil în următorii doi-trei ani de majorat toate pensiile până la minimum de existenţă, de dublat salariul mediu, de deschis zeci de mii de locuri de muncă, de susţinut producătorii autohtoni, în special pe agricultori, de reformat justiţia, de luptat împotriva corupţiei mari, anularea legii care impune cetăţenii să plătească miliardele furate, combaterea economiei tenebre, contracararea furturilor din bugetul de stat, impozitarea offshorurilor, confiscarea averilor ilicite de la procurori, judecători şi demnitarii de rang înalt, atragerea masivă a investiţiilor. Toate acesta sunt sursele principale de venituri pentru ţara condusă de Platforma DA”, a explicat Alexandru Slusari.

„Oamenii nu-şi pierd speranţa. Oamenii înţeleg foarte bine că prin schimbarea sistemului electoral, tandemul Plahotniuc - Dodon urmăreşte să conserveze sărăcia şi corupţia în ţară. Oamenii vor veni la protest pe data de 11 iunie”, a continuat vicepreşedintele Platformei DA.

„Înarmaţi cu adevăr, colindăm satele Moldovei pentru a informa oamenii despre protestul din 11 iunie şi tandemul Plahotniuc-Dodon”, a menţionat membrul Platformei DA Dinu Plângău.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat că un automobil cu poliţişti în civil, care au fost identificaţi de localnicii oraşului, au urmărit membrii Platformei DA pe toată perioada deplasării în raionul Orhei, precizând că numărul de înmatriculare a fost filmat de Chiril Moţpan.