În context, vicepreşedintele Platformei DA îl îndeamnă repetat pe Dodon să-şi îndeplinească promisiunile făcute în cadrul campaniei electorale.

„Dodon este gata chiar astăzi să semneze demisia miniştrilor liberali. Erou. Împotriva liberalilor este curajos, dar împotriva lui Plahotniuc se teme. Dodon, semnează astăzi documentul care prevede anularea decretului de numire a lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general sau un ordin privind convocarea Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu furtul miliardului, după care să fie publicat raportul Kroll 2. Sau poate semnezi un decret de organizarea unui referendum legislativ privind anularea legii care pune pe umerii cetăţenilor miliardul furat, sau anularea proiectului de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare, sau poate, în cel mai rău caz, anularea decretului prin care Plahotniuc a fost decorat cu Ordinul Republicii”, a declarat Alexandru Slusari.

„Chiar din primele zile de la investirea preşedintelui, Platforma DA a expediat o scrisoare prin care a cerut anularea documentelor enumerate. Astfel, cerem repetat ca Dodon să îndeplinească promisiunile electorale privind deoligarhizarea Republicii Moldova”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.

Totodată, Alexandru Slusari spune că „oamenii văd deja că în anturajul lui Igor Dodon este interzis să fie pronunţat cuvântul Plahotniuc. Preşedintele se teme că vom vedea filmul Cât costă testul statalităţii lui Timofti”.