În schimb, liberalii au fost convocaţi în şedinţă la sediul partidului, începând cu ora 10.00. Totodată, astăzi, la ora 15:00, va fi convocată şi şedinţa extraordinară a Consiliului Republican al Partidului Liberal.

Până la sfârşitul zilei conducerea PL va susţine o conferinţă de presă pentru a comenta recentele evenimente şi pentru a anunţa deciziile care s-au luat la şedinţă.

Amintim că ieri, după câteva ore de percheziţii atât în biroul de la primărie, cât şi la domiciliu, primarul Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată din capitală. Potrivit CNA, Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

Totodată, CNA susţine că primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH. La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră EME PARKLEITSYSTEM GmbH.