Cei doi socialişti au scris cerere de demisie după ce au fost numiţi de către Guvern în funcţii de ambasador. Fotoliul de ambasador al ţării noastre în Rusia i-a revenit socialistului Andrei Neguţă, consilierul lui Igor Dodon în domeniul politicii externe. Victor Sorocean s-a ales cu funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Belarus.

Mandatele vacante ar putea fi ocupate de candidaţii supleanţi de pe lista PSRM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Oleg Cuciuc şi Sergiu Groza.

Precizăm că Andrei Neguţa a mai fost ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă în perioada 2009 - 2012. Acesta a fost retras din funcţie după ce a declarat într-un interviu pentru presa rusă că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât şi întreaga regiune.

Neguţa a fost membru al PCRM până în 2014, iar la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a candidat la funcţia de deputat de pe poziţia a 5-a din lista PSRM.