Să fie clar. Partidul Democrat, în condiţiile în care rămâne condus de această grupare Plahotniuc-Diacov-Lupu-borsetcile, nu este proeuropean şi nici măcar democrat, lucru pe care îl spun practic toţi oficialii europeni. Iată de ce Platforma Demnitate şi Adevăr nu va face alianţă NI-CIO-DA-TĂ cu o asemenea structură. Noi nu facem compromisuri împotriva ţării. Noi nu facem compromisuri cu criminalii”, a declarat Andrei Năstase.

Chiar dacă asta ar însemna ca Platforma Demnitate şi Adevăr să rămână în opoziţie, mai spune liderul DA. „Noi ne vom bate din orice postură pentru cetăţenii noştri, pentru oamenii noştri. Nu vom merge la putere cu orice preţ. Se poate de făcut o opoziţie dură, în interesul cetăţeanului”, a precizat preşedintele Platformei DA.

Eu am convingerea că noi suntem în stare să avem o pondere serioasă la următoarele alegeri şi să accedem la putere, de unii singuri sau împreună cu alte partide antioligarhice, democrate şi proeuropene. Noi avem această capacitate. Dar dacă va fi să fim în opoziţie, atunci vom face o opoziţie serioasă, astfel încât, într-un termen foarte scurt, guvernarea să plece. Fie printr-o moţiune de cenzură, fie prin presiune populară. Iată de ce îndemn toată lumea să fie alături de Platforma DA, pentru că eu sunt alături de oameni, Platforma este alături de oameni şi eu am nevoie de oameni pentru a face schimbarea în ţara aceasta”, a mai spus Andrei Năstase.