Declaraţia aparţine avocatei Ana Ursachi şi a fost făcută în cadrul sesiunii de primăvară a APCE. Potrivit apărătoarei, Pârlog ar fi o persoană conectată direct intereselor lui Vladimir Plahotniuc, iar numirea acestuia într-o structură atât de importantă ar putea amplifica hărţuirea persoanelor indezirabile regimului de la Chişinău. 

În faţa membrilor APCE, avocata Ana Ursachi a prezentat un raport în care a atenţionat că entitatea a fost indusă în eroare privind integritatea lui Vitalie Pârlog, atunci când a fost propusă candidatura acestuia pentru funcţia de şef al Comisiei pentru Controlul Dosarelor Interpol.

Avocata mai spune că le-a cerut membrilor APCE să intervină pentru a stopa eventualele abuzuri la adresa opoziţiei sau a persoanelor care critică puterea de la Chişinău.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru reacţii. Vitalie Pârlog a declarat pentru Jurnal TV că acuzaţiile la adresa sa sunt aberaţii, pe care nu le comentează.

Menţionăm că Pârlog a fost numit ministru al Justiţiei în 2006. Iar în perioada 14-25 septembrie 2009, el a deţinut şi interimatul funcţiei de prim-ministru al ţării.