Telespectatorii au fost îndemnaţi să răspundă în timpul emisiunii prin SMS, cu „Da” sau „Nu”, la întrebarea dacă au încredere în sinceritatea lui Andrian Candu.

„Nu avem niciun moment sau niciun exemplu că Partidul Democrat s-ar fi pronunţat vreodată pentru unirea sau pentru reunirea Republicii Moldova cu ţara. Eu cred că această declaraţie a lui este legată în primul rând de amânarea acelui credit de 100 de milioane din partea Uniunii Europene, pe de o parte. Pe de altă parte, relaţiile cu Rusia s-au deteriorat în ultimul timp, de acolo nu le vine niciun ajutor, iar ei fără bani nu pot supravieţui şi s-au gândit că unica sursă ar putea fi România şi de atâta se dă bine pe lângă România”, consideră Ilie Bratu, deputat în primul Parlament. 

„Eu n-am înţeles nimic din ceea ce a spus dumnealui. Dacă voi spuneţi că trebuie de făcut integrarea sistemului bancar-financiar, sunt „pentru”. Haidem, unde ne ducem, ce să facem mâine dimineaţă? Concret! Schimbăm legislaţia? Nouă ne permite legislaţia sau nu? O primă analiză elementară a unui student la cursul întâi la Facultatea de Drept citeşte Constituţia şi înţelege că e o declaraţie cam deocheată. Dacă voi aveţi de gând să schimbaţi legislaţia, adică Constituţia, trebuie să spuneţi despre asta, în ce fel. Dacă astea-s un fel de planuri cu un an înainte de alegeri, dumneavoastră vă imaginaţi cât costă proiectul de refacere a Căii Ferate şi cât asta durează? Dacă noi suntem oameni serioşi, noi vorbim serios. Eu la dânşii mă adresez acum”, a spus Valeriu Ostalep, director la Institutul de Studii Diplomatice.

„În 1998-1999, când am depus eforturi pentru a integra sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României, am avut o discuţie foarte serioasă cu regretatul prim-ministru Radu Vasile atunci la Bucureşti şi într-adevăr erau toate puse pe tapet, dar acea voinţă politică. Pentru că eu întorcându-mă de la Bucureşti am luat peste chipiu de la fostul preşedinte Lucinschi, ce am căutat şi de ce am încercat să integrez sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României pentru că de acolo energia electrică nu este atât de bună. Iată din aceste motive eu cred că această declaraţie a lui Candu este o învăluire în spatele cărora stau anumite servicii”, a menţionat fostul vicepremier Valentint Dolganiuc.

465 de persoane care au expediat SMS-uri în timpul emisiunii "Cabinetul din umbră" au declarat că NU cred în sinceritatea preşedintelui Parlamentului şi doar 11 au spus că au încredere.