Mai mult, europenii ar putea să nu se oprească doar la amânarea finanţării, spune liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, potrivit căruia mai mulţi europarlamentari au declarat că există şi alte măsuri pentru a determina regimul de la Chişinău să renunţe la a ţine Moldova în captivitate, să respecte angajamentele internaţionale, în primul rând Acordul de asociere şi cel de Liber schimb.

Cu atâta putere un om politic şi-ar face ţara şi oamenii ei fericiţi. Plahotniuc însă se joacă după bunul plac cu justiţia controlată şi regulile pentru a se salva de răspundere politică şi penală. Dacă Plahotniuc ar juca după reguli, demult îl terminam politic”, a spus Andrei Năstase, într-un interviu pentru portalul Tribuna.

Totodată, liderul Platformei DA a declarat că, la ora actuală, Platforma Demnitate şi Adevăr este pregătită şi aptă pentru a prelua şi gestiona puterea în RM în interesul oamenilor.

Avem un program ambiţios, dar real. Suntem o echipă de oameni cumsecade, buni profesionişti în diferite domenii, care nu au făcut parte niciodată din sistem şi structurile guvernamentale, dar care sunt capabili să combată corupţia, să facă reforme generatoare de locuri de muncă bine plătite, pensii decente, servicii medicale eficiente şi accesibile, educaţie şi siguranţă.  Acest lucru poate fi posibil, evident, în condiţiile în care scrutinul parlamentar se va desfăşura nu doar în conformitate cu prevederile actualului Cod, ci şi în urma depolitizării CEC-ului, CCA şi altor instituţii de drept şi de reglementare.  Nu este suficient să păstrăm actualul sistem electoral, este imperios necesar să-l scoatem din captivitatea banilor furaţi de Plahotniuc de la popor”, a menţionat Andrei Năstase.

Starea de spirit a Platformei, a liderilor locali, membrilor si simpatizanţilor noştri este una exemplară, în ciuda intimidărilor, hărţuirii continue la care sunt supuşi. Activiştii Platformei din teritoriu, dar şi fruntaşii acesteia sunt persecutaţi ca nimeni alţii de maşinăria coercitivă a statului captiv. Plahotniuc are o frică animalică anume de Platforma Demnitate şi Adevăr, de aceea şi-a pus toate tunurile pe noi, manifestând clemenţă faţă de alţii. Din aceste motive, împreună cu colegii mei întreprindem un şir de acţiuni, inclusiv sesizarea instituţiilor internaţionale, menite să-i apere pe toţi cei care au avut sau au de suferit din cauza regimului. De asemenea, vom întreprinde acţiuni hotărâte de contracarare a linşajului mediatic practicat de holdingul propagandistic al oligarhului. Vom merge până la capăt şi vreau să-i asigur pe cetăţenii ţării: Platforma DA va participa la alegerile viitoare pentru a prelua şi transforma puterea într-o forţă a oamenilor”, a mai punctat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.