„Din data anunţării protestului de duminică, Secretariatul Partidului a început să lucreze cu Organizaţiile Teritoriale în privinţa mobilizării activiştilor noştrii. Încă o dată m-am convins cât de important este pentru un Partid serios existenţa mai multor structuri regionale viabile. Noi, având experienţa din 24 aprilie 2016, le-am sugerat simpatizanţilor noştrii să vină, cine poate, cu o zi înainte, dar celor, care se pornesc duminică, să meargă cu autoturisme. Am intuit că regimul va presa firmele de transport să nu ofere autobuzele doritorilor de a veni la proteste. Insă guvernarea a mers mai departe şi în mod obraznic a anulat oficial toate cursele feroviare pentru duminică. Cel puţin, pentru prima jumătate de zi”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„La 11.30, la monumentul Ştefan cel Mare au venit reprezentanţii Platformei DA din toate Organizaţiile Teritoriale. Nu au reuşit să vină mulţi simpatizanţi ai Platformei din Călăraşi şi Străşeni, unde a fost blocat orice transport public. Lângă Gara Auto din Străşeni s-au adunat peste o mie de oameni. Oricum, coloana Platformei a fost una solidă, dar va fi şi mai numeroasă data viitoare. Noi am demonstrat din nou că avem cele mai serioase intenţii de a face schimbări în Moldova. Avem un program ambiţios, dar real. Avem echipa atât la nivel teritorial, cât şi la nivel naţional, care este capabilă să-l scoată statul din captivitate şi să implementeze reformele întârziate. Putem organiza un partid - vom reuşi să conducem şi ţara. În general, azi din nou am trăit sentimentul de mândrie pentru Partidul meu - Platforma DA”, a adăugat Alexandru Slusari.

El a adăugat în context că pentru a rezolva problema cea mai importantă la moment - neadmiterea modificării sistemului electoral - este imperios necesar ca toate partidele antioligarhice să se mobilizeze pentru următorul protest din 28 mai.

Precizăm că ieri mii de oameni din mai multe raioane ale ţării au venit la un protest în faţa Parlamentului. S-a cerut retragerea necondiţionată a proiectelor de lege, înaintate de PD şi PSRM privind sistemul uninominal şi mixt.

Dacă solicitarea nu va fi auzită de guvernanţi, societatea civilă va organiza un nou protest pe 28 mai.