"Înainte de a deveni liderul unei ţări, trebuie să devii omul timpului tău", a declarat preşedintele Consiliului Constituţional.

"Prin alegerea suverană a poporului, acum, mai presus de toate, eşti (…) liderul ţării noastre (…) preşedintele Republicii", a completat Fabius, potrivit BBC News online.

Francois Hollande a părăsit Palatul Élysée, după o strângere de mână îndelungată cu Emmanuel Macron.



Emmanuel Macron, s-a născut la 21 decembrie 1977, în localitatea Amiens din nord-estul Franţei. A urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre şi are un masterat în Afaceri publice de la Institut d'Etudes Politiques de Paris. După absolvirea École nationale d'administration (ENA) în 2004, Macron începe să lucreze în cadrul serviciului de Inspecţie a Finanţelor, după un an primind diploma de inspector.

În 2008 renunţă la serviciul public şi se angajează la instituţia financiară Rothschild & Cie Banque.

Macron a intrat în politică în anul 2012, atunci când a ocupat postul de consilier al preşedintelui Francois Hollande. Ulterior, între 2014 şi 2016, a fost ministru al Economiei,

În 2016, el demisioneză din funcţia de ministru şi anunţă că va candida la preşedinţia Franţei. Pe 6 aprilie în acelaşi an, Macron înfiinţează mişcarea, En Marche!

Pe 7 mai 2017, Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale din Franţa în faţa lui Marine Le Pen, candidata formaţiunii populiste Frontul Naţional.

Macron va prelua funcţia de preşedinte de Francois Hollande, în cadrul unei ceremonii care este programată să înceapă la ora locală 10 (ora României, 11).

Printre oficiali francezi care vor participa la festivităţile oficiale de la Palatul Élysée se numără preşedintele Adunării Naţionale şi cel al Senatului, premierul Bernard Cazeneuve şi şeful Consiliului Constituţional, Laurent Fabius.