Din pozele postate de mai mulţi internauţi se vede că acesta s-a întâlnit cu ambasadori ai statelor membre UE, printre care ambasadorul României, Daniel Ioniţă, ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, precum şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola.

Mesajul adresat cu ocazia acestui prilej de către Andrei Năstase a fost postat pe pagina oficială de Facebook a preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr (DA).

În cadrul discuţiilor purtate, preşedintele Platformei DA şi-a exprimat profunda recunoştinţă instituţiilor europene pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, inclusiv financiar, dar care, din nefericire, nu a fost valorificat în mod eficient de guvernările oligarhice.

„Din cauza politicilor dezastruoase ale regimului oligarhic şi a corupţiei gigantice, a fost compromis grav parcursul european al ţării noastre, ajunsă azi cea mai săracă din Europa. În rezultat, am pierdut ca stat atât încrederea partenerilor externi cât şi susţinerea vectorului pro-european în interiorul ţării”, declară liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a asigurat interlocutorii săi că aceste deficienţe grave vor fi înlăturate doar de către o altă guvernare competentă, necoruptă şi responsabilă, ce va implementa reforme reale pentru valorificarea oportunităţilor oferite de Acordul de Asociere.

Potrivit acestuia, procesul de integrare europeană, trâmbiţat şi azi fals şi în disperare de regimul Plahotniuc, va deveni un mecanism de modernizare a ţării, de edificare a statului de drept, a democraţiei, a unei economii funcţionale, generatoare de locuri de muncă suficiente şi bine plătite, de servicii medicale accesibile, de bunăstare şi siguranţă pentru fiecare cetăţean.